ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت

» » » مصرف تخم‌مرغ و ابتلا به دیابت

مصرف تخم‌مرغ و ابتلا به دیابت

تخم‌مرغ یکی از مواد غذایی است که در سبد غذایی خیلی از خانواده‌ها به طور معمول وجود دارد. افراد دیابتی نوع دوم که معمولا دیابت را با پیش زمینه چاقی شروع کرده‌اند، خیلی از اوقات در مصرف تخم‌مرغ دچار سردرگمی‌هستند که آیا می‌توانند از این ماده غذایی بخورند؟ نتایج مطالعات اخیر حاکی از آن است که ریسک ابتلا به دیابت تیپ 2 در افرادی که در صبحانه هر روز آنها تخم‌مرغ وجود دارد بالا می‌رود.
در این مطالعه طولانی‌مدت که طی 20 سال روی 57000 بالغ آمریکایی انجام گرفت محققان دریافتند: افرادی که روزانه یک عدد تخم‌مرغ مصرف می‌کنند در مقایسه با افرادی که تخم‌مرغ مصرف نمی‌کنند یا یک بار درهفته از این ماده غذایی می‌خورند، خطر ابتلا به دیابت تیپ2 در آنها 77 ــ 58 درصدبالاتر است. از طرف دیگر نباید از یاد برد که تخم‌مرغ سرشار از موادمغذی مهمی ‌مانند پروتئین، ویتامین‌ها، مواد معدنی و چربی‌های غیراشباع خوب است که برای بدن ضروری به نظر می‌رسد.
ذکر این نکته در همین جا ضروری است که نتایج این مطالعه دقیقا به این معنا نیست که مصرف تخم‌مرغ به تنهایی افراد  را در مسیر ابتلا به دیابت قرار می‌دهد. این مطالعه دقیقا علت ارتباط  مصرف تخم‌مرغ با دیابت را بیان نمی‌کند ولیکن در این میان کلسترول نقش مهمی ‌را بازی می‌کند. مصرف روزانه کلسترول با ریسک ابتلا به دیابت ارتباط مستقیم دارد. از آنجا که بیش از 80 درصد مبتلایان به دیابت نوع دوم، این بیماری را با افزایش وزن شروع کرده‌اند کنترل رژیم غذایی بویژه از لحاظ کلسترول دریافتی در پیشگیری از دیابت موثر خواهد بود. در همین راستا محدود کردن مصرف تخم‌مرغ کار عاقلانه‌ای به نظر می‌رسد. لذا می‌توان توصیه نمود که مصرف تخم‌مرغ باید در حد اعتدال بوده و نباید مصرف آن از 3 تا 4 عدد در هفته بویژه در افراد مستعد به دیابت تجاوز کند.
مطالعات قبلی نشان داده که رژیم غذایی پرچرب باعث افزایش میزان سطح قند و بالطبع افزایش  سطح  هورمون انسولین می‌شود. این مساله می‌تواند بیانگر این باشد که رژیم غذایی سرشار از کلسترول می‌تواند باعث افزایش ابتلا به دیابت شود. لذا برای افرادی که خطر ابتلا به دیابت در آنها بالاست از قبیل سابقه خانوادگی دیابت و یا افراد چاق، دقت به مصرف متوسط کلسترول و نه تنها مصرف تخم‌مرغ بسیار ضروری است. از طرف دیگر نوع طبخ تخم‌مرغ بویژه افزودن روغن و کره که باعث افزایش چربی اشباع شده در رژیم غذایی می‌باشد نیز حائز اهمیت است.
نکته علمی: تخم‌مرغ مانند هر ماده غذایی دیگر دارای مواد غذایی ارزشمندی است ولی مصرف آن و نوع طبخ آن بویژه در افراد دیابتی نیازمند توجه بیشتری می‌باشد. در کل توجه به سلامت عمومی، مانند رسیدن به وزن طبیعی، ورزش مرتب و داشتن رژیم غذایی متوازن بسیار مهم‌تر از صرفا توجه به مصرف یک ماده غذایی است.



گردآوری و انتشار : پایگاه تخصصی دیابت ایران

توسط : diabeti  در تاریخ : 29-11-1391, 20:10   بازدیدها : 10590   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .