ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت

» » » تاثیرمصرف آب در بیماران دیابتی

تاثیرمصرف آب در بیماران دیابتی

تحقیقات جدید در انگلیس نشان می دهد که نوشیدن آب به طور عادی به جای نوشیدنیهای گازدار یا آب میوه به کاهش خطر ابتلای زنان به بیماری دیابت نوع دوم کمک می کند.
به گزارش پایگاه پزشکی "دیابتز" وی‍ژه بیماری دیابت، پژوهشگران دانشگاه سلامت عمومی هاروارد با زیر نظر گرفتن ر‍ژیم غذایی و سلامت 80 هزار زن در طول 12 سال دریافتند که نزدیک به 2700 نفر از زنان در طول این دوره به دیابت مبتلا شدند.
این تحقیقات نشان داد: زنانی که نوشیدنیهای شیرین یا آب میوه مصرف کردند؛ به ازای هر یک لیوان، با خطر بیشتر ابتلا به دیابت به میزان 10 درصد روبرو بودند.
در این تحقیقات آمده است: جایگزین کردن یک لیوان آب به جای یک لیوان نوشیدنیهای گازدار یا آب میوه به معنای کاهش خطر ابتلا به دیابت به میزان هفت تا هشت درصد است.
این تحقیقات نشان داد: افزودن آب به نوشیدنیهای شیرین تاثیری ندارد اما جایگزین کردن آب به جای این  نوشیدنیها می تواند به جلوگیری از ابتلا به مشکل متابولیکی کمک کند.
فرانک هو پژوهشگر مسئول این تحقیقات گفت: به علت شیوع دیابت در جامعه ما، کاهش خطر ابتلا به میزان هفت یا هشت درصد امری مهم نسبت به کل جمعیت به شمار می رود.
دیابت یا بیماری قند وقتی ایجاد می‌شود که هورمون انسولین به عنوان تنظیم‌ کننده قند خون یا به اندازه کافی در بدن تولید نمی‌‌شود یا اینکه بافت‌های بدن به درستی به آن پاسخ نمی‌دهند لذا سوخت و ساز قند در بدن
مختل می‌‌شود و قند خون از حد طبیعی خود بالاتر می‌رود و در نهایت علائم شاخص دیابت به صورت پرخوری، پرنوشی و پر ادراری ظاهر می‌شود.
دیابت را بر حسب علت ایجاد بیماری به دو گروه دیابت نوع اول و دوم تقسیم می‌کنند. دیابت نوع اول یا دیابت نوجوانان در نتیجه تخریب نابجای سلول‌های مولد انسولین به وسیله دستگاه ایمنی بدن رخ می‌دهد.
این بیماران مجبورند از همان ابتدا با تزریق انسولین خارجی کمبود این هورمون را در بدن رفع کنند و قند خود را در حالت عادی نگه دارند.
دیابت نوع دوم یا دیابت بزرگسالان معمولاً در میانسالی بروز می‌کند و زمینه ارثی در ایجاد آن دخیل است. این نوع دیابت به علت مقاومت پیدا کردن سلول‌های بدن به انسولین رخ می‌دهد و علاجی ندارد اما کارهای مختلفی می‌توان برای اداره درمانی و نیز پیشگیری از آن انجام داد.
کنترل دقیق دیابت و طبیعی‌کردن قند خون در هر دو نوع این بیماری می‌‌تواند باعث جلوگیری از بروز عوارض درازمدت تهدید کننده حیات ناشی از آن شود و عمر طبیعی بیماران را تضمین کند.
دیابت نوع دوم بسیار شایع ‌تر از دیابت نوع اول است به طوری که 90 تا 95 درصد بیماران به نوع دوم دیابت مبتلا هستند.
سازمان بهداشت جهانی در تازه‌ترین گزارش خود پیش بینی کرده است که میزان مرگ و میر افراد دیابتی تا سال 2030 میلادی افزایش یابد.
این سازمان تعداد افراد مبتلا به دیابت در جهان را بیش از 346 میلیون نفر اعلام کرده و گفته است: پیروی از رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، وزن مناسب و خودداری از مصرف دخانیات به مبتلا نشدن به بیماری دیابت کمک می‌کند.

 



گردآوری و انتشار : پایگاه تخصصی دیابت ایران

توسط : diabet  در تاریخ : 16-01-1393, 08:40   بازدیدها : 4189   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .