ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت

» » دیابت و درمان آن قسمت اول

دیابت و درمان آن قسمت اول

 

پی‌گیری یک بیمار دیابتی در مطب یا درمانگاه مخصوص دیابت به چه صورتی انجام می‌شود؟
بیماری دیابت یک بیماری مزمن و همیشگی است و زمانی که در فردی تشخیص داده شد بایستی بیمار و پزشک او با پی‌گیری های لازم و مکرر و به فواصل زمانی مشخص بیماری را تحت کنترل درآورده و از ایجاد عوارض جلوگیری نموده و یا عوارض ایجاد شده را به دقت تحت مراقبت قرار دهند این روند را کنترل بیماری دیابت می‌نامند.
عده زیادی از بیماران فکر می‌کنند کنترل دیابت فقط کنترل میزان قند خون است ولی اطلاعات پزشکی که امروزه در اختیار ماست مويد این مطلب است که کنترل بیماری دیابت فقط تنظیم قند خون نیست بدلیل اینکه دیابت یک بیماری عروقی است و عوارض آن تمام عروق کوچک و بزرگ بدن را درگیر می‌سازد بنابراین می‌تواند عوارض شامل همه اعضای بدن باشد و برای کنترل این عوارض بایستی تمام اعضاء بدن مورد توجه قرار گیرد.
اعضائی از بدن که معمولاً  در اثر بیماری دیابت دچار عارضه می‌شوند عبارتند از عروق مغز، چشم، قلب، کلیه، پوست و عروق و اعصاب، اندام تحتانی. بنابراین علاوه بر کنترل و تنظیم مرتب میزان قند خون مواردی همچون کنترل میزان فشارخون، چربی خون و بررسی ته چشم و بررسی عوارض کلیوی و عصبی بیمار دیابتی در ملاقات با پزشک مربوطه ضروری است.

- کنترل فشار خون در بیمار دیابتی
افزایش فشارخون در بیماران دیابتی بسیار شایع است و این افزایش فشارخون به همراه بالا بودن میزان قند می‌تواند عوارض عروقی بوجود آمده را افزایش دهد و بروز بیماری‌های قلبی عروقی را شدیدتر کند.
در افراد فشارخونی که دیابت ندارند تنظیم فشارخون در مقادیر زیر9/14 سانتی‌متر جیوه قابل قبول است ولی در بیماران دیابتی این مقادیر بایستی کمتر از 8/13سانتی‌متر جیوه باشد. برای تنظیم فشارخون قبل از شروع دارو جهت کنترل بایستی از چند پله درمانی دیگر استفاده کرد و اگر با این چند مرحله درمانی فشارخون کنترل نگردید مصرف دارو آغاز خواهد شد .

این پله‌های درمانی که تغییر در روش و سبک زندگی هستند عبارتند از:
1- تغییر رژیم غذایی و پرهیز از مصرف نمک، چربی و کالری زیاد و افزایش مصرف میوه های غیر شیرین، سبزیجات و لبنیات کم چرب
2- فعالیت فیزیکی منظم بدنی مثل ورزشهای سبک و پیاده‌روی
3- پرهیز از استرسهای روحی
4- کاهش وزن و نزدیک شدن به وزن ایده‌آل
5- زندگی کردن در محیطی با اکسیژن کافی (نه در هوای بسته و زیرزمین و اماکن آلوده به ذرات معلق و آلودگی هوا)
با اجرای این پله‌های درمانی به مدت سه ماه چنانچه فشارخون فرد به حد نرمال نرسید ، پزشك  مصرف داروهای تنظیم کننده فشارخون را  به بیمار توصيه خواهد كرد.
داروهایی که برای تنظیم فشار خون فرد مبتلا به دیابت تجویز و توصیه می‌شود علاوه بر پایین آوردن میزان فشارخون فرد بر کاهش عوارض ایجاد شده بر قلب و عروق و نیز بر کاهش عوارض کلیوی بیمار دیابتی تأثیر مثبت خواهد داشت.
دو دسته داروئی مهم که در بیماران دیابتی مبتلا به فشارخون توصیه می‌شود. داروهای مهارکننده آنزیمهای مبدل آنریوتانسین و یا داروهای مسدودکننده گیرنده های آنژیوتاسین هستند .
انالاپریل و کاپتوپریل از دسته اول، و لوزارتان از دسته دوم هستند.
توضیحات بیشتر در مورد بیماری فشارخون و چگونگی کنترل کردن در سری کتا‌ب‌های پزشک مشاور راهنمای خانواده - بیماری فشارخون تالیف اینجانب در دسترس شما می‌باشد.



گردآوری و انتشار : پایگاه تخصصی دیابت ایران

توسط : diabeti  در تاریخ : 24-10-1391, 19:53   بازدیدها : 3899   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .