ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت

» » » کنترل و پیشگیری از ديابت با ورزش و فعالیت بدنی

کنترل و پیشگیری از ديابت با ورزش و فعالیت بدنی

کنترل و پیشگیری از ديابت با ورزش و فعالیت بدنی

خطر ديابت نوع 2 بيشتر در کساني است که اضافه وزن داشته و يا از نظر فيزيکي غير فعال هستند. اين وضعيت نياز براي طرح و اجراي مداخلات لازم براي کاهش خطر در اين گونه بيماران را مشخص مي سازد.
* توصيه هاي علمي در اين رابطه، اهميت فعاليت فيزيکي در پيشگيري از بيماري هاي قلبي، عروقي، ديابت، حوادث مغزي و سرطانها را نشان مي دهد. ورزش منظم جزء مهمي از برنامه درماني ديابتي ها براي بهبود کنترل قند و چربي مي باشد. همچنين فعاليت ورزشي متوسط تا شديد (با توجه به سلامت قلب و عروق) مرگ و مير و ناتواني را در زنان و مردان در هر دو نوع ديابت (نوع 1 و نوع 2) کاهش مي دهد. با توجه به دانش روزافزون علم پزشکي از نظر اپيدميکي ريسک فاکتورهاي چاقي و ديابت نوع 2 متحول شده اند.
طي بررسي هاي علمي براي تغيير رفتارهاي فردي در جهت افزايش سطح فعاليت ورزشي مداخلات تغيير سبک زندگي مؤثر واقع شده اند. اجراي اين مداخلات به شيوه هاي نظارتي، آموزشي و اطلاع رساني از طريق تهيه و تدارک نشريات و جزوات علمي و استفاده از رسانه هاي ارتباط جمعي ميسر گرديده است. در تغيير رفتارهاي فردي و سبک زندگي افراد، فاکتورهاي اقتصادي، فرهنگي و محيطي اعمال نفوذ مي کنند.
* در افراد با ريسک بالا که درملاحظات تغيير سبک زندگي (افزايش فعاليت و تحرک بدني، کاهش وزن و کنترل رژيم غذايي) شرکت کردند، برنامه هاي آموزشي جهت پيشگيري از ابتلا به ديابت، سبب 58% کاهش در شيوع ديابت گرديد.
*ورزش هاي هوازي مانند شنا، قدم زدن سريع، باغباني، دوچرخه سواري، و ... هستند. افراد کم تحرک بايستي از 5 تا 10 دقيقه ورزش در روز شروع کرده و تدريجاً زمان ورزش را افزايش دهند. براي افراد ميانسال، سنگين وزن يا سالمند ديابتي قدم زدن سريع بهترين ورزش هوازي است.
طي يک بررسي و مطالعه در ديابتي هاي نوع 1 نشان داده شد که در افرادي که 7 ساعت قدم زدن سريع در هفته دارند نسبت به کساني که کمتر از 3 ساعت اين ورزش را انجام مي دهند مرگ و مير به ميزان 50% کاهش مي يابد.
* ورزش هاي مقاومتي مانند وزنه برداري و ورزش با وسايل سنگين هستند، افرادي که مايلند ورزش مقاومتي انجام دهند بايستي قبلاً آموزش هاي لازم را کسب نمايند و تحت نظر پزشک فعاليت کنند. بيشترين تأثير ورزشهاي مقاومتي کاهش هموگلوبين گليکوزيله (A1C) مي باشد.
* لازم است توجه شود که فرد بي تحرک ديابتي که از نظر قلبي عروقي هم در معرض خطر است اگر بخواهد ورزش هاي شديدتري از قدم زدن انجام دهد ابتدا بايستي از نظر تست ورزش قلبي بررسي گردد.
 


گردآوری و انتشار : پایگاه تخصصی دیابت ایران

توسط : diabet  در تاریخ : 15-03-1391, 12:57   بازدیدها : 8256   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
نظرات