ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت

» » » عوامل ابتلا به دیابت عدم تحرک ، ورزش و تغذيه نامناسب

عوامل ابتلا به دیابت عدم تحرک ، ورزش و تغذيه نامناسب

 



عامل اساسي در شيوع ديابت عدم تحرک فيزيکي، ورزش و تغذيه نامناسب است.معاونت دانشگاه علوم پزشکي بابل گفت، اقدامات بسيار مهم و فراگير در مورد بيماري ديابت در روستاهاي بابل در حال انجام است.
حسن اشرفيان درگفتگوباخبرنگارآريادرمازندران، بااشاره به اينکه اقدامات بسيار مهم و فراگير در مورد بيماري ديابت در روستاهاي بابل در حال انجام است، افزود: براي پيشگيري اين بيماري تمام مراکز ما فعال است به طوري که مدارس را به سه قسمت دانش آموزان، اوليا دانش آموزان و اوليا مدرسه تقسيم کرده تا مبادرت به آموزش چهره به چهره براي کنترل اين بيماري داشته باشند.
وي افزود : عامل اساسي در شيوع ديابت عدم تحرک فيزيکي، ورزش و تغذيه نامناسب است و براي همه افراد جامعه به ويژه براي بيماران ديابتي ورزش روزانه به مدت 30 دقيقه در پنج روز هفته بسيار ضروري و حياتي است و در کنار آن نبايد از روغن‌هاي گياهي و مايع به جاي روغن جامد استفاده کنند.  معاونت دانشگاه علوم پزشکي بابل گفت : تجربه پزشکي نشان داده است که با استفاده از دارو تنها يک درصد موفق به کنترل ديابت خواهيم شد در حالي که با تحرک و تغذيه مناسب مي‌توان 58 درصد از بيماري ديابت جلوگيري کرد.
اشرفيان : چاقي را از جمله عوامل بسيار خطرناک در بروز و افزايش بيماري ديابت برشمرد و گفت : وضعيت چاقي در مازندران نگران کننده است به طوري که 28.9زنان و 17.8درصد مردان مازندران دچار چاقي نامناسب هستند اين در حالي است که 11.2 مردان و 22.4 درصد زنان کشور دچار چاقي هستند.
وي تصريح کرد: دانشگاه علوم پزشکي بابل نخستين دانشگاه است که رابطان محلات براي بيماري ديابت انتخاب شده که پزشکان آن مبادرت به تشکيل کار گروه ديابت کرده و به آموزش چهره به چهره و خانه به خانه مي‌پردازند.
معاونت دانشگاه علوم پزشکي بابل بيان داشت:11.4 درصد زنان و 9.7 درصد مردان مازندران اعم از شهر و روستا دچار بيماري ديابت هستند اين در حالي است که در مقايسه با آمار کشوري مازندران آمار بيشتري را به خود اختصاص داده است.
وي تصريح کرد : درصد افراد بالاي 30 سال روستاهاي بابل ديابتي هستند.
اشرفيان : مصرف سيگار را براي بيماران ديابتي بسيار خطرناک برشمرد و افزود : در کشور روزانه 21.721 مردان و 0.9زنان سيگار مصرف مي‌کنند و ميانگين سن شروع مصرف سيگار در کشور 19.5 درصد است اين در حالي است که در مازندران روزانه 19.3 مردان و 0.6 زنان مصرف سيگار دارند و ميانگين سن شروع مصرف سيگار 18.9 است.
وي گفت : به دليل کنترل، رعايت بهداشت و آموزش، امروزه بيماران ديابتي از قطع عضو ناشي از بيماري ديابت فاصله گرفته و عفونت‌ها به راحتي درمان مي‌شود که اين امر سبب کاهش بيماري عفوني شده است.
معاونت دانشگاه علوم پزشکي بابل گفت : توجه به کودکان وعدم مشاجره و اختلافات خانواد‌گي و ايجاد محفل گرم و صميمي براي فرزندان عامل مهمي در جلوگيري از تمايل کودکان به مصرف سيگاراست.
اشرفيان بيان داشت : از نظر مبتلايان به فشار خون 18 درصد مردان و 16.9 درصد زنان مازندران داراي فشار خون بالا بوده که مردان مازندران نسبت به سطح کشوري بالاتر هستند.
معاونت دانشگاه علوم پزشکي بابل درپايان : با اشاره به اينکه 14هزار بيمار ديابتي در شهرستان بابل شناسايي شدند، افزود: اين درحالي است که هنوز آمار دقيقي در دست نيست و براي اين منظور دو مرکز ديابت در شهرستان بابل و امير کلا وجود دارد که به طور رايگان قند خون افراد را اندازه‌‌گيري کرده و عوارض موجود را کنترل وبه آموزش مي‌پردازند.




گردآوری و انتشار : پایگاه تخصصی دیابت ایران

توسط : diabeti  در تاریخ : 18-10-1390, 11:22   بازدیدها : 5349   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .