ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت

دیابت و ماه رمضان

ديابت يا بيماري قند به علت ناتواني بدن در توليد يا مصرف انسولين پديد مي‌آيد. انسولين ماده‌اي است كه در بدن توسط غده لوزالمعده توليد مي‌شود و باعث می شود قند يا به عبارتي مهم‌ترين منبع انرژي بدن مورد استفاده قرار گيرد. با توجه به شيوع بالاي ديابت در جامعه، شمار زيادي از مبتلايان به بيماري قند به ويژه در آستانه ماه مبارك رمضان از پزشكان خود درباره امكان روزه‌داري سوال می کنند كه با توجه به شرايط خاص آنها، اين مسأله اهميت زيادي دارد. قابل ذكر است كه در افراد ديابتي، ممنوعيت كامل روزه‌داري وجود ندارد و تشخيص نهايي اينكه آيا فرد مي‌تواند روزه بگيرد يا خير، با صلاحديد پزشك و تصميم خود بيمار صورت مي‌گيرد.

بسمه تعالی
اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد روزه بر شما مقرر شده است همان گونه كه بر كسانى كه پيش از شما [بودند] مقرر شده بود باشد كه پرهيزگارشويد.(ایه١٨٣سوره بقره)
روزه در روزهاى معدودى بر شما مقرر شده است ولى هر كس از شما بيمار يا در سفر باشد به همان شماره تعدادى از روزهاى ديگر را روزه بدارد و بر كسانى كه روزه طاقت‏فرساست كفاره‏اى است كه خوراك دادن به بينوايى است و هر كس به ميل خود بيشتر نيكى كند پس آن براى او بهتر است و اگر بدانيد روزه گرفتن براى شما بهتر است (آیه١٨۴ سوره بقره )
از امام جعفر صادق (ع) در مورد حد مرض که موجب حرام شدن روزه می شود پرسش کردند و آن بزرگوار در پاسخ فرمودند که: حد معينی برای مرض نيست و خود مريض در بيماری خود امين است و شخص مريض از هر کس ديگر بخود داناتر است و در حديث ديگر در جواب سوالی نظير آن فرمودند: مريض امين است و اين امر به خود او واگذار شده است٬ پس اگر ضعفی در خود احساس کرد٬ روزه نمی گيرد و اگر قدرت داشت می گيرد.
(تهذيب الاحکام-حديث٧٥٨ و٧٥٩)

در صورتي كه شما :
الف- به فشار خون کنترل نشده، بيماري های قلبی وعروقی، نارسايی قلبی، عوارض پيشرفته ديابت بر چشم، کليه يا سيستم عصبی مبتلا نيستيد
ب- در حال حاضر قندخونتان در حد قابل قبولي (در حالت ناشتا کمتر از١٤٠ و بعد از غذا کمتر از١٨٠) است
ج- در سه ماهه اخير دچار افت قندخون(قندخون کمتر از٦٠) و يا افزايش شديد قندخون ( منجر به كوما و بستري شدن در بيمارستان) نشده‌ايد و
د- داروهايي كه روي هوشياري شما تأثير مي‌گذارند مصرف نمي‌كنيد
در صورت صلاحديد پزشك خود و انجام اصلاحات لازمه توسط پزشك در مورد دوز داروهاي خوراكي كه مصرف مي‌كنيد، اجازه روزه‌داري داريد.

 



گردآوری و انتشار : پایگاه تخصصی دیابت ایران

توسط : diabet  در تاریخ : 1-12-1392, 13:28   بازدیدها : 6130   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .