ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت

افسردگی و دیابت

 


بر اساس نتایج یک پژوهش جدید دیابت و قند به بیماری‌های روحی روانی منجر می‌شود. عاشق قند نبودن سخت است. قند همه جا هست در شکلات، بستنی، نوشیدنی‌های گازدار، شیرینی‌جات و خلاصه هر خوراکی شیرین حاوی قند است.
خوراکی‌های مدل غربی که امروزه بخش اعظمی از دنیا را پر کرده‌اند حاوی میزان زیادی قند می‌باشند. قند و این نوع خوراکی‌های شیرین نه تنها به اضافه وزن منجر می‌شوند بلکه خطر ابتلا به بیماری دیابت را نیز افزایش می‌دهد.
از این بدتر که همین بیماری دیابت نیز به نوبه‌ی خود خطر بیماری‌های روحی روانی به ویژه افسردگی و شیزوفرنی را بالا می‌برد.
شیزوفرنی یک بیماری روانی است که مشخصه ی آن عدم توانایی درک و یا بیان واقعیت است. این بیماری دارای عوارضی همچون عدم ارتباط منطقی در رفتار و گفتار، انزوا و گوشه نشینی بیش از حد و هذیان و توهم است.
برای رسیدن به این نتیجه، محققان از موش‌های آزمایشگاهی استفاده کردند که در متابولیسم انسولین دچار مشکل بودند.
در واقع محققان قصد داشتند حالتی مانند دیابت ایجاد کنند برای همین از این موش‌ها استفاده کردند. بعد از بررسی‌ها مشاهده کردند این موش‌ها ناهنجاری‌های رفتاری مشابه یک بیمار مبتلا به شیزوفرنی از خود نشان می‌دهند.
علاوه بر این محققان متوجه شدند میزان هورمون دوپامین این موش‌ها کمتر از حد معمولی است. هورمون دوپامین مانند هورمون‌های سروتونین یک ماده‌ی شیمیایی است که حالت خوشی و لذت ایجاد می‌کند.
در واقع به این هورمون، هورمون لذت نیز گفته می‌شود. محققان معتقدند که میزان کم هورمون دوپامین یا سروتونین می‌تواند باعث بروز افسردگی شود.
محققان معتقدند که دیابت و عدم توانایی بدن در استفاده‌ی درست از قند باعث می‌شود که ذخیره‌ی دوپامین مغز کاهش پیدا کند و این حالت نیز در نهایت به افسردگی منجر می‌شود.
به عقیده‌ی متخصصان افسردگی در بین افراد دیابتی 25 درصد است در حالی که این میزان در افرادی غیر دیابتی فقط 10 درصد تخمین زده شده است.
از این گذشته نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد افرادی که الکل مصرف می‌کنند نیز به طور چشمگیری در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند. به خاطر اینکه الکل نیز روی ذخیره‌ی دوپامین مغز تأثیر دارد و باعث کاهش آن می‌شود.
محققان معتقدند که دیابت و عدم توانایی بدن در استفاده‌ی درست از قند باعث می‌شود که ذخیره‌ی دوپامین مغز کاهش پیدا کند و این حالت نیز در نهایت به افسردگی منجر می‌شود
در سال 2000 نتایج یک پژوهش آمریکایی نشان داد که میزان خودکشی در بین افراد افسرده بین 2 تا 9 درصد است. یعنی 2 تا 9 درصد افراد افسرده دست به خودکشی می‌زنند. متأسفانه افرادی از بیماری‌های روحی روانی رنج می‌برند به اندازه‌ی کافی مشکلات دارند و زمانی که پزشکان به آن‌ها می‌گویند دچار بیماری دیابت نیز هستند به طور کامل به هم می‌ریزند.
این افراد باید بدانند که می‌توانند با انجام کارهای ساده‌ای، بیماری خود را مدیریت کنند و افراد دیگر نیز وجود دارند که با این قبیل مشکلات مواجه هستند. تنها کاری که می‌توانند انجام دهند که بسیار موثر نیز می‌باشد این است که تغییراتی در تغذیه‌ی خود و سبک زندگی‌شان ایجاد کنند.
برخی‌ها دیابتی‌ها را متهم می‌کنند که تقصیر از خوشان است که به این بیماری مبتلا شده‌اند. یعنی اینکه با مصرف بیش از حد قند و بی تحرک بودن دیابتی شده‌اند. با این حال باید بدانید که دیابت بین افرادی که از بیماری‌های روحی روانی رنج می‌برند نیز وجود دارد.
در واقع مثل یک تیغ دو لبه است. یعنی افرادی که از بیماری‌های روحی رنج می‌برند در معرض دیابت و همچنین دیابتی‌ها در معرض خطر بیماری‌های روحی روانی قرار دارند.
مصرف داروهای ضدافسردگی می‌تواند به اضافه وزن قابل توجهی منجر شود. به خاطر این که ورزش مداوم و مصرف مواد غذایی سالم برای فردی که افسرده است و فشارهای روحی و روانی زیادی را تحمل می‌کند امکان پذیر نیست.
یعنی این که فرد افسرده به اصطلاح دل و دماغ ورزش کردن ندارد و اصلاً نمی‌تواند تغذیه‌ی سالمی داشته باشد. برای همین بیشتر در معرض چاقی قرار می‌گیرد.
لازم است که شما، دوستان و خانواده‌تان اطلاعات کافی در مورد بیماری دیابت داشته باشید. بدانید که بعد از ابتلا به این بیماری چه کار باید بکنید و چگونه به خود و دیگران کمک کنید.
مهم است که در مصرف قند و شیرینی‌جات صنعتی و غیره احتیاط کنید. شما می‌توانید با داشتن تغذیه‌ی سالم و ورزش منظم بسیاری از بیماری‌ها را از خود دور کنید.
توصیه می‌کنیم تا جایی که می‌توانید فشارهای روحی و استرس‌هایتان را با
دعا، ورزش‌هایی مثل یوگا و غیره کنترل کنید.

 



گردآوری و انتشار : پایگاه تخصصی دیابت ایران

توسط : diabet  در تاریخ : 30-01-1396, 11:21   بازدیدها : 11901   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
نظرات