ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت

» » » ديابت و گياهان مؤثر بر آن بخش دوم

ديابت و گياهان مؤثر بر آن بخش دوم

 

 

 

پياز و سير براي كاهش قند خون بسيار مؤثر هستند. عقيده بر اين است كه ماده فعال آن ها تركيبات حاوي سولفور است كه شامل آليل پروپيل دي سولفيد (APDS) و دي آليل دي سولفيد اكسيد يا آلي سين مي باشند. هر چند تركيبات ديگري مانند فلاونوئيدها نيز ممكن است در اين ميان نقش داشته باشد. شواهد تجربي و كلينيكي نشان مي دهد كه ماده APDS از طريق رقابت با انسولين در اتصال به محل هاي غير فعال كننده انسولين در كبد ، كه به افزايش انسولين آزاد منجر مي شود سطح گلوكز را پايين مي آورد. مصارف تنظيم شده عصاره پياز در مقاديري كه بعضا در رژيم غذايي يافت مي شود ، يعني حدود 30 تا 210 گرم ، ميزان قند خون بيمار را از طريق مصرف خوراكي تغيير مي دهند . اين تأثير در هر دو مورد مصرف عصاره ي پياز خام و يا پخته شده يكسان است .
ماده اي به نام ميتل هيدروكسي چالكون يا MHCP در دارچين وجود دارد . اين ماده پليمري محلول در آب در متابوليسم گلوكز نقش دارد و باعث افزايش اكسيداسيون (سوخت و ساز ) گلوكز شده و خاصيت كاهش دهندگي قند خون دارد.
مهمترين مواد موثره قره قاط يا Bilberry كه وابسته به خانواده زغال اخته است و و داراي سه فرم اروپايي ، اردبيلي و كليبري مي باشد ، آنتوسيانين ها و تانن ها مي باشد . از مهمترين كاربردهاي اين گياه با ارزش كاهش قند خون مي باشد (يك قاشق چايخوري از پودر گياه دو بار در روز بعد ازغذا). همچنين اين گياه حاوي آنتي اكسيدان هاي بسيار با ارزشي مي باشد.
گياه مريم گلي يا Salvia ضدعفوني كننده اي بسيار قوي و بهترين داروي گياهي پايين آورنده قند خون مي باشد . از طرفي ماده اورسوليك اسيد موجود در آن آنتي هيساميني بسيار قوي است . جهت كنترل قند خون يك قاشق مرباخوري از گياه را در يك فنجان آب جوش دم كرده و سه بار در روز ميل كنيد (2/5 گرم گياه در صد ملي ليتر آب جوش). اين گياه خاصيت ضد باكتري ، ضد ويروس و ضد قارچ نيز دارد.
تخم گشنيز يا Coriander Seed نيز كاهش دهنده بسيار عالي براي قند خون است . از طرفي ضد نفخ و بادشكني بسيار قوي نيز مي باشد. اسيد كلروژنيك آن يكي از قوي ترين خنثي كننده هاي راديكال هاي آزاد است و خاصيت ضد سرطان ، ضد ميكروب و ضد ويروس داشته و كاهش دهنده چربي بد خون يا LDL مي باشد . نحوه مصرف آن ، يك قاشق مرباخوري از پودر آن دو بار در روز بعد از غذا مي باشد.


نويسنده:دكتر تورج زرگر اللهي متخصص گياهان دارويي از آمريكا و هلند



گردآوری و انتشار : پایگاه تخصصی دیابت ایران

توسط : diabeti  در تاریخ : 20-04-1391, 19:52   بازدیدها : 58896   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .